Internationale bankrekening

Aangezien veel internationale bedrijven als houdstermaatschappijen zijn geregistreerd, wordt de bijbehorende bankrekening anders gebruikt dan een operationele zakelijke bankrekening.

Een internationale bankrekening is iets anders dan een traditionele bankrekening. De bankrekening hoeft niet in hetzelfde rechtsgebied te zijn als uw holdingmaatschappij en is normaal gesproken niet bedoeld voor dagelijkse inkomende / uitgaande transacties, aangezien deze meestal wordt gebruikt in combinatie met een internationale holding. Sommige banken gebruiken geen SWIFT / IBAN-systeem, dus elk bedrag dat naar uw rekening wordt overgemaakt, gaat via een correspondentiebank die de transactie afhandelt namens de internationale bank.

Dit soort transacties levert doorgaans geen problemen op, maar vereist aanvullende documentatie in de vorm van een factuur en enkele transactiedocumenten. Daarom is het beter om grotere bedragen, minder keer per jaar, gewoon over te maken.

Een internationale bankrekening wordt over het algemeen uitgegeven met een MasterCard of een Visa Debit-kaart, die wereldwijd wordt geaccepteerd.

""
1

Want to find out more?

Enter your details and we'll contact you within 24 hours

Name
icon-user
Phoneyour full name
icon-phone
Messageskrives evt. her
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder