Concurreert u op gelijke voet?

Internationale Markt

Wilt u op gelijke voet met uw concurrenten concurreren? Wilt u profiteren van de voordelen die uw concurrenten nog niet hebben ontdekt? Laten we de basisfeiten eens nader bekijken. Als ondernemer zijn er enkele belangrijke vragen die u zich altijd moet stellen.

1. Concurreert u op gelijke voet?

Er zullen altijd concurrenten zijn die uw marktaandeel en, in sommige gevallen, hun internationale concurrenten willen overnemen. Maar concurreert u eigenlijk wel op gelijke voet met concurrenten in het buitenland als het gaat om kosten als salarissen, uitgaven, belastingen, etc.?

Het is een goed idee om uw bedrijf en sector onder de loep te nemen en de kosten te vergelijken met andere landen. In sommige bedrijfstakken kunnen bijvoorbeeld voor bepaalde zaken bijzonder hoge kosten gelden, die u aan uw klanten moet doorbelasten en die een enorme impact op uw bedrijf kunnen hebben. Dit kan tot een ongelijk speelveld leiden als uw concurrenten in het buitenland niet hetzelfde hoeven te doen.

2. Mist u essentiële voordelen?

Een Britse vennootschap geeft u het beste platform in Europa voor bedrijfsontwikkeling, en daar zijn ten minste vier goede redenen voor:

  1. Er zijn grote mogelijkheden voor belastingaftrek en subsidies voor productontwikkeling
  2. Er is een grotere kans op financiering en investeerders
  3. U krijgt automatisch toegang tot een veel grotere markt als uw bedrijf in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd.
  4. Als u een uniek product hebt en er in de toekomst aan denkt om uw onderneming te verkopen, helpt het om een hogere prijs te bereiken in de internationale markt.

competitors

3. Kortom, wat zijn uw ambities?

Als u groei wilt creëren buiten je eigen land, is het essentieel om van meet af aan op grote schaal te denken. U moet vroeg in het proces nadenken over een internationale aanwezigheid, niet later. Heroverweeg de situatie en begin aan het andere eind, namelijk met het buitenland en richt u pas daarna op uw eigen land, ook al lijkt het logisch om daar te beginnen.

Misschien hebt u een unieke ICT-oplossing of een briljante nieuwe app (intellectueel eigendom) die u hebt ontwikkeld in eigen land en waarvan u later de aandelen in het buitenland op de markt wilt brengen. In dat geval moet u bereid zijn om in eigen land extra te worden belast.

Als u een ICT-oplossing ontwikkelt, of als u een fysiek product hebt, is het verstandig om uw productontwikkeling vanaf het begin in het Verenigd Koninkrijk te registreren voordat u iets anders begint, omdat het waarschijnlijk aanzienlijk duurder is om iets in uw eigen land te ontwikkelen. In het Verenigd Koninkrijk zijn de salarissen en belastingen lager en heeft u als bedrijfseigenaar extra aftrekposten en lagere ontwikkelingskosten, dat is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Wees ambitieus!

Related Posts