Dubai

De populariteit van Dubai is enorm toegenomen en het is nu een zeer gunstige jurisdictie voor bedrijven. Dit betekent dat Dubai ook steeds populairder is geworden onder expats of anderen die een belastingvrij inkomen willen verdienen. Dubai is daarom een belastingvrij toevluchtsoord voor personen.

4 voordelen van Dubai:

  • Geen persoonlijke inkomstenbelasting
  • Geen vermogenswinstbelasting
  • Geen successierechten
  • Geen BTW

Belastingvrij toevluchtsoord

Dubai is sterk in vergelijking met veel andere internationale locaties, maar een vennootschap opzetten in Dubai is niet goedkoop, bijna het dubbele vergeleken met andere landen. Het grote voordeel is uiteraard dat Dubai belastingvrij is.

Hierdoor voldoet Dubai aan de criteria voor een belastingparadijs. Dubai is een belastingvrije jurisdictie als u daar geen zakendoet. Winst, rente, dividend en alle andere vormen van inkomsten die in het buitenland door bedrijven uit Dubai worden verdiend, zijn in Dubai niet onderworpen aan belasting.

Op dit moment heeft Dubai geen deviezencontrole. Dit maakt het voor particulieren en internationale klanten gemakkelijk om geld in en uit het gebied over te maken, wat een groot voordeel is als het gaat om internationale handel.

Dubai heeft tot op heden geen overeenkomsten gesloten voor het uitwisselen van belasinginformatie. Bij de registratie van een onderneming in een van de vrijhandelszones, worden de aandeelhouders niet bekendgemaakt en wordt slechts beperkte informatie over de raad van bestuur bekendgemaakt, mogelijk alleen voorgedragen bestuurders. Dit versterkt de voordelen van de bescherming van middelen. Dubai Internet City (DIC) is bijvoorbeeld een vrijhandelszone, speciaal voor e-commerce bedrijven.

In Dubai gevestigde bedrijven zijn verplicht om jaarlijks een financieel verslag op te stellen. Deze verslagen moeten worden opgesteld, maar er is geen verplichting om ze te deponeren aan de autoriteiten in Dubai. Dit is in overeenstemming met de privacywetgeving voor bedrijven.

Korte informatie over Dubai

Dubai ligt aan de zuidkant van de Perzische Golf en is een van de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai is het op één na grootste emiraat en is een populaire toeristische bestemming. De wolkenkrabbers, moderne communicatiemiddelen en banksystemen van Dubai trekken investeerders aan uit Azië, Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika. Het toerisme, de olie-industrie en financiële diensten dragen alle bij aan de economie van Dubai.

Read more about Dubai on Wikipedia.

""
1

Want to find out more?

Enter your details and we'll contact you within 24 hours

Name
icon-user
Phoneyour full name
icon-phone
Messageskrives evt. her
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder