Gibraltar

Gibraltar is een lang gevestigde Europese jurisdictie die populair is bij welgestelde Britse expats omdat het zeer Brits is en omdat het relatief eenvoudig is om naar Gibraltar te verhuizen. Gibraltar is autonoom, maar nog wel onderworpen aan de regelgeving van het Verenigd Koninkrijk.

Gibraltar is een jurisdictie met “lage belasting” maar niet belastingvrij. In Gibraltar zijn geen vermogenswinstbelasting, successierechten of BTW van toepassing. Wel is er inkomstenbelasting en die kan vrij hoog zijn met een maximumtarief van 40 procent.

Voordelen van Gibraltar:
  • Vennootschapsbelasting is 10 procent
  • Geen BTW
  • Geen belasting op opname van kapitaal of vermogensbelasting
  • Geen successierechten

Gibraltar heeft geen verdrag voor het vermijden van dubbele belasting maar er zijn ontheffingen mogelijk voor belastingen die in andere landen worden betaald. Personen die worden aangemerkt als niet-ingezetenen zijn in Gibraltar vrijgesteld van inkomstenbelasting. Met betrekking tot de bepalingen voor de uitwisseling van informatie heeft Gibraltar het OESO-verdrag inzake de uitwisseling van informatie toegepast en staat het op de witte lijst van de OESO.

Speciaal belastingregime voor welgestelde personen (High Net Worth Individuals, HNWI).

U bent ingezetene van Gibraltar als u daar meer dan 183 dagen per jaar verblijft, waardoor u onderworpen bent aan inkomstenbelasting in Gibraltar. Als u echter naar Gibraltar verhuist om te profiteren van de lagere belasting, moet u zoeken naar manieren om de status van High Net Worth Individual (HNWI) te bereiken.

Een HNWI mag bij zijn/haar echtgenote en kinderen in Gibraltar verblijven en profiteren van een bepaald belastingregime. HNWI’s moeten ten minste £22.000 inkomstenbelasting betalen, zelfs als ze geen inkomsten hebben in Gibraltar of inkomsten die naar Gibraltar zijn overgemaakt. Als de inkomsten worden overgedragen naar Gibraltar of afkomstig zijn uit Gibraltar, is alleen de eerste £80.000 belastbaar.

Om uw jaarlijkse belastingbetaling dichter bij £22.000 dan £29.080 te houden, moet u zo weinig mogelijk inkomsten toewijzen aan Gibraltar. De HNWI-status is vooral aantrekkelijk voor personen met een zeer hoog belastbaar inkomen. Dit betekent dat Gibraltar voordelig is voor personen die meer dan £22.000 of £29.080 aan Britse inkomstenbelasting per jaar betalen. Met andere woorden, men moet meer dan circa £80.000 of £100.000 per jaar verdienen.

Het is vermeldenswaard dat het inkomen van uw echtgenote in uw inkomen kan worden opgenomen. Dat wil zeggen dat de maximale belasting £29.080 per gezin is.

HNWI’s kunnen ook genieten van andere fiscale voordelen, waaronder:

  • Geen successierechten
  • Geen vermogenswinstbelasting
  • Geen belasting op rente die wordt betaald op buitenlandse bankrekeningen
  • Geen belasting op dividenden
  • Geen belasting op bedrijfspensioen

Korte informatie over Gibraltar

Gibraltar heeft een aangenaam mediterraan klimaat en een zeer laag misdaadcijfer. Het nadeel is dat het zeer dichtbevolkt is (een bevolking van meer dan 30.000 op minder dan zes vierkante kilometer).

Read more about Gibraltar on Wikipedia.

""
1

Want to find out more?

Enter your details and we'll contact you within 24 hours

Name
icon-user
Phoneyour full name
icon-phone
Messageskrives evt. her
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder